Sometimes there's only one thing left to say.......p.s.i love you.......

Friday, 23 November 2012

buah pokok ru



Buah pokok ru yang dikutip dan disimpan dalam balang kaca...bila tengok ja..mesti nostalgia ja....(^_^) nanti kut pegi mana mana pantai lagi nak kutip banyak banyak nak buh kat dalam balang yang lagi besar..buat hiasan kat rak rak almari pun cantik..




Yang ni kutip dekat dengan pantai tanjung bidara.yang ada dalam simpanan sebelum ni kutip dekat persiaran gurney yang memang banyak ditanam pokok ru sepanjang jalannya..kalau dapat kutip dan simpan dari semua pantai pantai yang ada kat satu malaysia ni kan best...hehe..

En AA..bonus nanti jom cuti cuti malaysia...

(^_^)

Saya tahu anda sedang membaca..haha..







18 comments:

  1. nakkk.. nak cuti2 mesia.. tapi bonus time dok dlm pantang.. hihihi..
    hmmm.. buah ni kalau kat pantai mmg banyak.. terpijak dgn kaki tak berkasut, sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas habis pantang cuti2 malaysia ya nani.hehe..jaga kesihatan tau..:D .ha..memang sakit..ingt nak romantik2 la ya jln tepi pantai sambil bukak selipar.terpijak buah ni trus pakai selipar blik.hehe :D

      Delete
  2. serius cantik letak dalam balang kaca.....eh kt persiaran gurney ada ek? ni persiaran gurney penang kan? hehehhe...kot ler ada persiaran gurney lain......

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..memang cantik ibu qistina.wat perhiasab kat rak rak..kan ada setgh org suka kutip kuliy2 siput pastu simpan dlm balang..ha..ni buah ru pulak..klau kat tmpat omputih kan ada kon2 pine yg besaq tu..lg cntik2..x dpt kon pine,buah ru ni pun jadila.hehe.:D

      ha..persiaran gurney kat penang ibu qistina..kn byk pokok ru kat situ.depan hotel gurney..sambil duk kut biah ru,sambil duk baling ikan belacak dgn batu..huhu.. :D

      Delete
  3. wahh. hobi mengumpul barang rupanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..ha..semua duk kumpui abm sampai penuh kotak2..semua pun brg2 yang ada sentimental value tu...:D

      Delete
  4. Wa lawa la pulak..setiap objek itu ada seninya. Cuma yg penting kretif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..memang betui tu school of tots.. :D

      Delete
  5. dah lama tak jumpa buah pokok ru... sekarang jarang dah pergi pantai... teringat zaman kanak2 dulu... sangat nostalgic...

    btw done follow u - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..tima kasih prince of noob.. :D

      zamn kekanak dulu memng best..kalau duk seharian kat pantai pun xpa..sanggup..biaqla gelap pun..skrg..hehe..jga kulit..

      Delete
  6. potong sungguh bab romantik ya bila terpijak buah ni.. akak kumpul kulit siput..nampak botol tu boleh la masuk botol comel tu..trend org kawin sekarang kasi botol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.betui kak..bila trkena buah ru ni..trus ilang romntik2..hehe..botoi ni dpt kat kenduri kawen la ni kak..dpt free..ni akak buh kulit siput byk2..memang cantik..umh adik sya dia buh kulit siput la..lawa :D

      Delete
  7. comey jugak wat hiasan botol..erm pantai kt ganu ni ada ke ek..kne cek dh lama tak ke pantai2 walaupun berjalan kaki pun sampai heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uih..bestla nadia rumh dkt pantai..sya ni nak pi pantai pun pyh..maklumla..kena ada drebar..nak bawak keta sendri takut..suka duk panic kalau org duk hon tetiba.huhu....:D

      Delete
  8. Sudah lama tak ke pantai! mungkin dah 5 tahun lebih! ;)
    Anyway Thanks for dropping by my blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome malar..nanti pergila pantai..seronok sgt..kat sini,ramai org main layang2 di pantai..:)

      Delete
  9. anak2 akak kalau ke pantai suka kutip siput,cengkerang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalh akak..depa seronok sgt duk main pasir..kutip cengkerang tu masuk botol..mmg cntik kan? :)

      Delete